ACTUALITATE

Ion Chicu, la Punctul pe AZi: Sunt cetăţean român, dar prin mine curge sânge de om

Prezent la emisiunea Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA, premierul Ion Chicu a evitat să spună dacă se consideră român, menţionând că prin venele lui curge sânge de om.

Ion Chicu a declarat că deţine cetăţenia României.

„Noi, cu românii, suntem fraţi care trăim în două state diferite, independente, reciproc recunoscute şi trebuie să avem înţelepciunea ca să respectăm statutul respectiv”, a spus Ion Chicu.

Premierul a evitat să răspundă şi la întrebarea moderatorului dacă Rusia este un stat expansionist.

„Vă sugerez să invitaţi ambasadorul Rusiei. Nu cred că comportamentul statelor din regiune este tema prioritară. Pueţi să mă întrebaţi şi despre comportamentul altor state din regiune. Nu cred că este tema cea mai interesantă pentru telespectatori”, a spus Ion Chicu.

Premierul a mai menţionat că politica externă pe care o promovează este una echilibrată şi deranjează pe mulţi.

„Cred că interesul Republicii Moldova este ca să acţioneze astfel încât cetăţenii să poată activa şi să aibă cât mai multe posibilităţi de export”, a precizat Ion Chicu.

Potrivit premierului, Republica Moldova are relaţii perfecte cu toate ţările, dar că are multe de învăţat de la Ungaria, cu care a semnat un acord de parteneriat.

„Toţi partenerii sunt importanţi pentru noi. Este important ca relaţiile cu ţările vecine să fie construite pe respect reciproc şi pe respectarea intereselor economice ale partenerilor”, a spus Ion Chicu, care a mai precizat că Republica Moldova nu trebuie să contrabalanseze care ţară e mai pritenă şi care nu.