Actualitate

O companie aeriană se retrage de pe aeroportul din Iași la doar o lună de la primul zbor

post-img
Aeroportul Chișinău

Directorul general al aeroportului din Iași, Romeo Vatră, a spus că Eurowings a decis să se retragă de pe aeroportul din Iași la doar o lună de la inaugurarea primelor sale rute din cauza cererii scăzute, relatează BoardingPass.

„Decizia de a deschide și închide zboruri aparține companiei aeriene, în funcție de planurile de dezvoltare operațională și de rentabilitatea rutelor. Eurowings nu va mai efectua zboruri din Iași spre Stutgart și Dusseldorf din cauza cererii foarte reduse pe aceste rute”, a declarat Romeo Vatră, directorul general al aeroportului Iași, potrivit Hotnews.

Potrivit sursei citate, compania low-cost a grupului Lufthansa a operat primul său zbor comercial regulat spre și dinspre aeroportul Iași la 1 mai 2024, din Dusseldorf, Germania.

Cu toate acestea, Eurowings a decis să mai opereze zborurile dintre Iași și Dusseldorf doar până pe 9 iunie.

Ruta dintre Iași și Dusseldorf este operată doar de Eurowings cu o frecvență de două zboruri pe săptămână, miercurea și duminica.

Pe 3 mai, compania aeriană a inaugurat a doua rută spre Iași, de la Stuttgard, însă și aceasta va fi anulată, iar ultimul zbor va fi pe 10 iunie.

Ambele rute erau operate doar de Eurowings.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter