Actualitate

Forumul Educației România - Republica Moldova se va desfășura la Chișinău, timp de două zile

post-img
afiș

În perioada 17-18 mai 2024, la Chișinău se va desfășura Forumul Educației România - Republica Moldova, cu genericul: „Ecosistemul educațional în lumea digitalizată”. Tema centrală a ediției a IV-a este „Profesorul față în față cu provocările diversității în educație".

Deschiderea evenimentului va avea loc la 17 mai, ora 12.00, la Universitatea de Stat din Moldova, Centrul MEDIACOR (str. A.Mateevici 60).

Potrivit organizatorilor, Forumul Educației România – Republica Moldova reprezintă oportunitatea de a explora și multiplica păstrarea și afirmarea identității lingvistice a cetățenilor, care să reprezinte interesele naționale în spațiul românesc. Astfel, prin organizarea evenimentului se urmărește consolidarea legăturilor între sistemele educaționale din România și R. Moldova, prin valorificarea conținuturilor din programele școlare, a personalităților din domeniu, implicând acțiuni de conștientizare a apartenenței la identitatea românească, contribuind nemijlocit la promovarea imaginii ambelor state.

 

Forumul va avea două zile de sesiuni cu prezentări, workshop-uri, masterclassuri ale profesorilor școlari, managerilor, educatorilor, doctoranzilor, profesorilor universitari din Republica Moldova și România.


Proiectul Forumul Educației România - R. Moldova, ediția a IV-a este finanțat de Departamentul pentru Relația cu R. Moldova.

TVR MOLDOVA este partener media.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter