Extern

Zelenski îi cere din nou Occidentului să autorizeze 'distrugerea' bazelor aeriene ruse

post-img
Volodymyr Zelensky

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut încă o dată aliaţilor occidentali să autorizeze Kievul să lovească ţinte militare aflate în profunzimea teritoriului rus, în special baze aeriene, după un nou atac al forţelor ruse contra oraşului Harkov, din nord-estul Ucrainei, transmite AFP, citat de Agerpres.

ZFR

''Doar o soluţie sistemică ne permite să ne opunem acestei terori: soluţia razei lungi de acţiune pentru a distruge aviaţia militară rusă acolo unde îşi are baza'', a subliniat Zelenski.

''Aşteptăm decizii adecvate care să vină în primul rând de la SUA, Regatul Unit, Franţa, Germania, Italia'', a adăugat şeful statului ucrainean în mesajul său cotidian adresat conaţionalilor.

Duminică după-amiază, o bombă ghidată lansată de aviaţia rusă a atins un imobil rezidenţial din Harkov.

''Numărul răniţilor se ridică la 41 de persoane'', a indicat pe Telegram şeful administraţiei regiunii Harkov, Oleh Sinegubov, care a precizat că o femeie şi un băiat de 12 ani sunt într-o stare gravă.

Volodimir Zelenski a adăugat că Rusia a lovit, tot duminică, regiunile Sumî şi Doneţk. Potrivit preşedintelui ucrainean, armata rusă efectuează în fiecare zi ''cel puţin 100 de atacuri aeriene de acest tip'' cu bombe ghidate.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter