Social

Copilul din Ungheni care a căzut în golul unui lift rămâne în comă

Copilul din Ungheni care a căzut în golul unui lift rămâne în comă

Copilul de doi ani din Ungheni, care a căzut, săptămâna trecută, de la etajul șase în puţul unui lift, rămâne în comă. Informația a fost comunicată pentru TVR Moldova, de servicul de presă al Institutului Mamei și Copilului, unde este internat micuţul.

ZFR

Copilul este internat în secţia de Reanimare. Starea acestuia este extrem de gravă, susţine purtătorul de cuvânt al Institului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu.


MAXIM CAZACU purtător de cuvânt, Institutul Mamei şi Copilului: „Pacientul este în stare medicamentoasă, la moment. Deci stare lui este foarte gravă, fără schimbări esenţiale. Medicii deocamdată nu fac pronosticuri. Pacientul nu este conştient, este în comă. Are traumatism craniocerebral, leziuni ale oaselor bazinului, mai multe traumatisme şi starea lui este foarte gravă”.


Între timp, după verificarea a peste 100 de ascensoare din oraș, Primăria Ungheni anunță că aproape jumătate dintre acestea au fost oprite şi vor fi reparate până la sfârşitul lunii.

ZFR


VITALIE VRABIE, primar al municipiului Ungheni: „În toate cele 47 de ascensoare au fost identificate defecte şi mai simple şi mai grele. Pe parcursul acestei săptămâni, 32 la număr din 47, vor fi repuse rând pe rând în funcţiune, începând cu ziua de astăzi iar altele 12 la număr vor râmâne până la sfârşit de lună în reparaţie deoarece necesită nişte intervenţii majore”.


Incidentul s-a produs acum cinci zile, într-un bloc de locuinţe din Ungheni. Preliminar s-a stabilit că mama micuţului a pus căruciorul între uși pentru a reține liftul și s-a întors pentru a lua o pungă. Cabina a urcat, însă, la unul dintre etajele superioare, iar copilul a căzut în gol.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter