Actualitate

Emil Ceban, rector USMF: Anul acesta am avut un concurs deosebit, a crescut numărul de beneficiari, atât la buget, cât și la contract

post-img
Emil Ceban, rector USMF

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este printre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de la noi. A început un nou an academic, iar asta înseamnă noi provocări, dar și multe oportunități pentru viitorii medici și farmaciști. Emil Ceban, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” ne-a spus cum a început anul de studii la Universitatea de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”.

ZFR

 „Anul acesta am avut un concurs deosebit, a crescut numărul de beneficiari, atât la buget, cât și la contract. Practic s-au dublat ofertele, de aceea, și din cei care au aplicat, sunt cu note foarte mari, avem din cei olimpici, patru din cei premiați de președinta Maia Sandu îi avem pe listă, la buget. Avem cei mai buni copii, deci și noi trebuie să facem față. Introducem programe noi, acredităm programele existente, lărgim oferta educatională, creăm condiții bune pentru studenții universității.  

Potrivit rectorului, USMF a introdus și dezvoltat în ultimii ani, pe lângă facultățile clasice de bază (farmacie, medicină, stomatologie),  foarte multe noi programe precum nursing, fizio-kinetoterapie, sănătate publică, tehnologii radiologice.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter