Social

Peste 3000 de oferte au fost propuse la Târgul locurilor de muncă organizat astăzi la Chişinău

Peste 3000 de oferte au fost propuse la Târgul locurilor de muncă organizat astăzi la Chişinău

Peste 3 mii de oferte au fost propuse la Târgul locurilor de muncă organizat astăzi la Chişinău. Angajatorii au venit cu propuneri atât pentru cei cu experienţă, cât şi pentru cei care încă mai învaţă. Autoritățile recunosc că există un deficit de personal de aproape 30% in companiile din Republica Moldova.

ZFR

Angajatori duc lipsa personalului şi se bucură că prin astfel de tirguri reuşesc să găsească oameni dornici de muncă. Deşi unele oferte sunt tentante, cei care sunt la inceput de carieră au deseori pretentii prea mari.
La târgul de cariere au participat peste 60 de companii din diverse domenii de activitate. Evenimentul este o platformă de conexiune directă între angajatori și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

RAISA DOGARU director Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă: „Am analizat aşa ca să fie o diversitate de locuri de muncă. Avem locuri de muncă atât pentru specialişti, pentru muncitori calificaţi şi necalificaţi”.

SERGIU HAREA, preşedinte, Camera de Comerţ şi Industrie: „La  moment intreprinderile din ţară duc o lipsă acută de forţă de muncă. Practic 30 la sută din companii arată lipsa acestor angajaţi”.

ALEXEI BUZU, ministrul Muncii:  În acest an deja am susţinut aproximativ 11 mii de cetăţeni prin intermediul Agenţiei Naţionale de Ocupare a forţei de muncă să-şi găsească acest loc de muncă. Vrem până la sfârşitul anului să ajungem la o cifră de aproape 18 mii. Sperăm mult ca prin intermediul acestui eveniment să fim mai aproape de această cifră.

Potrivit organizatorilor, rata de angajare la astfel de evenimente este de aproape 20 la sută.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter