Actualitate

Întrevedere a șefilor diplomațiilor de la Chișinău și Kiev. „Republica Moldova şi Ucraina îşi vor coordona acţiunile pentru a face progrese pe drumul de integrare europeană”

Întrevedere a șefilor diplomațiilor de la Chișinău și Kiev. „Republica Moldova şi Ucraina îşi vor coordona acţiunile pentru a face progrese pe drumul de integrare europeană”

Republica Moldova şi Ucraina îşi vor coordona acţiunile pentru a face progrese pe drumul de integrare europeană. Despre asta a discutat ministrul de Externe de la Chişinău, Mihai Popşoi, cu omologul său ucrainean, Andrii Sybiha, care a fpcut prima sa vizită de lucru în Republica Moldova, după preluarea mandatului.

ZFR

Întâlnirea dintre miniştrii de Externe de la Chişinău şi Kiev a subliniat angajamentul ferm al Republicii Moldova pentru susținerea Ucrainei în contextul agresiunii militare ruse. Un subiect abordat a fost şi rezistenţa Chişinăului în faţa acţiunilor de destabilizare orchestrate de Kremlin.

ANDRII SYBIHA ministrul Afacerilor Externe, Ucraina: „Suntem bucuroși că Republica Moldova merge cu noi pe același drum. Important e ca noi înșine să credem în noi și să nu dăm posibilitatea Rusiei să ne abată de la acest drum. Vedem foarte bine intențiile și planurile Kremlinului de a destabiliza situația din Republica Moldova înaintea alegerilor prezidențiale și referendumului european.Tocmai de aceea, chiar astăzi ne-am coordonat acțiunile pentru a combate dezinformarea rusă, atât față de țările noastre cât și pentru regiunea noastră, în general”.

MIHAI POPȘOI ministrul Afacerilor Externe, Republica Moldova: „Am constatat cu satisfacție progresul substanțial realizat de ambele țări pe dimensiune europeană. Dialogul nostru e unul constant, consistent, întemeiat pe valori comune și vizează obiective concrete ce țin de dezvoltarea și progresul țărilor noastre, precum și instaurarea unui climat de pace, stabilitate și cooperare durabilă în regiune. Mulțumim Ucrainei pentru contribuția ei inestimabilă la acest amplu proces, în special, prin jertfa de sânge pe altarul libertății și dezvoltării întregului continent european”,

Ieri, noul ministru ucrainean de Externe, Andrii Sîbiha, s-a aflat la București, aceasta fiind prima sa vizită într-un stat străin de la preluarea mandatului, la începutul acestei luni.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter