Sport

Arcadie Bozari a devenit vicecampion mondial la Muay Thai

Arcadie Bozari a devenit vicecampion mondial la Muay Thai

Luptătorul Arcadie Bozari a devenit vicecampion mondial la Muay Thai. Reprezentantul Republicii Moldova a ocupat treapta secundă a podiumului de premiere, fiind învins la limită în finala turneului de anvergură rezervat juniorilor.

ZFR

În bătălia decisivă a categoriei până la 45 de kilograme, Arcadie Bozari s-a confruntat cu un sportiv din Thailanda. A fost un duel dificil, în care arbitrii i-au acordat victoria luptătorului din statul asiatic, cu scorul de 29 la 28. În urma acestui rezultat, reprezentantul Republicii Moldova și-a adjudecat medalia de argint la Mondialul de Muay Thai, rezervat juniorilor. Până a ajunge în finală, Arcadie Bozari a înregistrat trei victorii în fața unor rivali din Libia, Kazakhstan și Vietnam.

Pe lângă Arcadie Bozari, a urcat pe podiumul de premiere al competiției prestigioase și Dumitru Colesnic, care a concurat la categoria până la 67 de kilograme. Sportivul din Republica Moldova a obținut medalia de bronz, după ce s-a oprit în semifinalele turneului, învins slovacul Stanislav Afanasiev.

La turneul de anvergură, unde concurează peste o mie participanți din 110 țări, Republica Moldova este reprezentată de patru luptători. În luna noiembrie, își vor demonstra abilitățile şi sportivii experimentați. Atunci, în capitala statului Kosovo va avea loc Campionatul European de Muay Thai.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter