Extern

Volodimir Zelenski, la Harkov: Situația este „dificilă”, dar „sub control”. Rusia suferă pierderi

post-img
Zelenski

Volodimir Zelenski s-a deplasat la Harkov, unde s-a întâlnit cu lideri de rang înalt. „Începând de astăzi, situația din regiunea Harkov este în general sub control, soldații noștri provoacă pierderi semnificative” trupelor ruse, a declarat Zelenski.

„Începând de astăzi, situația din regiunea Harkov este în general sub control, soldații noștri provoacă pierderi semnificative ocupantului. Dar direcția rămâne extrem de dificilă – noi ne întărim unitățile” a declarat preşedintele ucrainean.

El a precizat că în timpul întâlnirii, la care a participat și comandantul-șef Oleksandr Sîrski, discuțiile au inclus „în detaliu perspectivele situației de pe câmpul de luptă, amenințările din următoarele zile și săptămâni și oportunitățile noastre, ale Ucrainei, de a contracara planurile ofensive rusești”.


Potrivit celor mai recente informații, sunt lupte în curs de desfășurare la periferia nordică a orașului Vovchansk.

Zelenski a declarat că a primit rapoarte detaliate de la comandantul-șef Oleksandr Sîrski, de la comandantul grupului de forțe Khortytsia, Yurii Sodol, și de la comandantul grupului operativ-tactic „harkov”, Mikhailo Drapati.

„Începând de astăzi, situația din regiunea Harkov este în general sub control, soldații noștri provoacă pierderi semnificative” trupelor ruse, a declarat Zelenski.

„Cu toate acestea, situația rămâne dificilă, ne întărim unitățile”.


Președintele a primit, de asemenea, rapoarte de la șefii serviciilor de informații cu privire la planurile ruşilor.

„A fost definit un plan de acțiuni ulterioare, atât pentru autoritățile regionale din regiunea Harkov, cât și pentru toate structurile de securitate din regiune”, a declarat Zelenski.

Rusia a lansat o nouă ofensivă cu 30.000 de soldați pe 10 mai, vizând regiunea Harkov, situată la granița comună a celor două țări, în nord-estul Ucrainei.

Trupele Moscovei și-au concentrat eforturile în direcțiile Liptsi și Vovchansk, două așezări aflate la câțiva kilometri sud de graniță.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter