Actualitate

Demisia Tatianei Răducanu din funcția de membru a Comisiei de Evaluare Externă a procurorilor şi a Comisiei Pre-Vetting, acceptată de Parlament

post-img
imagine simbol
Sursa foto: eduard bizgu

Cu votul a 54 de deputați, Parlamentul Republicii Moldova a aceptat demisia din funcția de membru a Comisiei de Evaluare Externă a procurorilor şi a Comisiei Pre-Vetting. Două proiecte de hotărâre care prevăd acest lucru au fost adoptate, astăzi, de legislativ.

Amintim că, acum două zile, în spaţiul public a apărut scrisoarea semnată de Veronica Dragalin în care se invoca faptul că Tatiana Răducanu ar avea legături cu controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cu oligarhul Ilan Şor şi cu avocatul acestuia, Aureliu Colenco. 

Tatiana Răducanu, care a deținut concomitent funcția de membră a Comsiei Pre-Vetting și a Comisiei Vetting, și-a depus demisia la câteva ore după ce scrisoarea a fost publicată.

Răducanu, cu o experiență de peste 28 de ani în sistemul judecătoresc, urma să participe şi la evaluarea integrității șefei Procuraturii Anticorupție şi a procurorilor din procuraturilor specializate. 

Hotărârile prin care se constată încetarea calității de membru intră în vigoare la data adoptării.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter