Social

Ziua Internațională a Jocului. Psiholog: „Jocul este baza, pentru că prin joc noi intrăm în lumea copilului”

Ziua Internațională a Jocului. Psiholog: „Jocul este baza, pentru că prin joc noi intrăm în lumea copilului”

Jocul este esenţa copilăriei şi are un rol recreativ, dar şi unul didactic. Astăzi e Ziua internaţională a Jocului, când cei maturi pot analiza cum le pot oferi copiilor dreptul la distracţie şi la activităţi în spaţii protejate. În timp, şi preferinţele celor mici s-au schimbat, iar jocurile nu mai sunt cele de altă dată, copiii zilelor noastre fiind pasionaţi de activităţile virtuale.

Telefonul fără fir, elasticul, raţele şi vânătorii -  sunt jocurile de altă dată, care îi teleportează pe mulţi în anii copilăriei.

Astăzi, când tehnologia avansează într-un ritm accelerat, copiii au cam uitat de distracţiile de altă dată şi sunt pasionaţi de jocurile video.

Jocul e o activitate serioasă şi educativă, spun părinţii şi psihologii.

LIDIA NICOLAE, psiholog: „Jocul este baza, pentru că prin joc noi intrăm în lumea lor. Încercând să facem aceasta, noi îi oferim un pic din realitatea noastră şi ei învaţă de la noi, noi învăţăm de la ei.  Eu îi sfătui pe părinţi ca mereu să încerce ceva nou, să găsească noi căi, noi metode, să înveţe din oricare sursă doar ca să-i ajute pe copii să se integreze şi să se dezvolte”.

În martie 2024, Adunarea Generală ONU a adoptat o Rezoluție pentru a sărbători, în data de 11 iunie, Ziua Internațională a Jocului.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter