Extern

Armata sud-coreeană trage din nou focuri de avertisment după ce soldaţi nord-coreeni au trecut linia de demarcaţie

post-img
Militari sud-coreeni

Soldaţi nord-coreeni care lucrează în zona demilitarizată ( DMZ) separă cele două Corei au trecut din nou, marţi, pentru scurt timp în Sud, înainte de a se întoarce de partea lor după ce Sudul a tras focuri de avertisment, a anunţat Statul Major Întrunit (JCS), transmite Agerpres, care citează Yonhap.

Aceasta a marcat a doua încălcare a frontierei de către Nord în mai puţin de două săptămâni, după un incident similar pe 9 iunie.

Aproximativ 20-30 de soldaţi nord-coreeni care transportau unelte de lucru au trecut linia de demarcaţie militară din cadrul DMZ în secţiunea centrală a frontierei în jurul orei 8:30 dimineaţa, potrivit JCS.

Armata sud-coreeană a efectuat misiuni de avertizare şi a tras focuri de avertisment, determinându-i pe soldaţii nord-coreeni să se întoarcă de partea lor de graniţă, a declarat JCS, adăugând că nu a existat nicio activitate neobişnuită după focurile de avertisment.

Un oficial al JCS a declarat că incidentul pare să fie accidental.

Încălcarea frontierei a avut loc în condiţiile în care Coreea de Nord a desfăşurat sute de soldaţi în zonele de front începând cu luna aprilie pentru a desfăşura o serie de activităţi, cum ar fi plantarea de mine, ridicarea de ziduri şi construirea de drumuri pentru operaţiuni militare.

„Aceste activităţi par a fi măsuri de întărire a controlului intern al armatei nord-coreene şi al rezidenţilor şi de respingere a încercărilor acestora de a trece graniţa”, a precizat JCS.

Soldaţii nord-coreeni au suferit, de asemenea, multiple victime în timp ce lucrau, din cauza exploziei unor mine terestre în zona demilitarizată, a declarat presei oficialul JCS.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter