Cultură

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești și-a ridicat cortina aseară la Chișinău. Cât va dura evenimentul cultural şi cu ce spectacol s-a deschis reuniunea

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești și-a ridicat cortina aseară la Chișinău. Cât va dura evenimentul cultural şi cu ce spectacol s-a deschis reuniunea

Cel mai mare festival al artelor scenice, Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, și-a ridicat cortina aseară la Chișinău. Festivalul reunește 16 teatre naționale de pe ambele maluri ale Prutului. Reuniunea a fost deschisă cu spectacolul "REGELE MOARE", în producția Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București, iar sala a fost plină.

ZFR

Spectatorii ne-au declarat că au așteptat cu emoţii cea de-a noua ediție a Reuniunii Teatrelor Românești la Chișinău.

ION HADÂRCĂ scriitor: "De fiecare data așteptăm cu mari emoții Reuniunea Tearelor Românești aici la Chișinău pentru că este unul din cele mai importante evenimente teatrale din tot spațiul românesc. Și mă bucur că și de data aceasta începe cu nume d emare rezonanță în dramaturgia națională românească.

S-au bucurat de o seară la teatru și basarabenii din Diaspora, veniți în aceste zile acasă.


Spectacolul "REGELE MOARE", de Eugène Ionesco, în producția Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București, a ridicat sala în picioare.

Iar actorii VICTOR REBENGIUC și MARIANA MIHUȚ, cea care are origini basarbene, au primit distincții din partea președintelui R.Moldova, Maia Sandu.

Genericul din acest an al festivalului este CONEXIUNI EUROPENE, iar programul este unul vast. Până pe 22 septembrie, publicul este așteptat la 46 de evenimente culturale.

ZFR

PETRU HADÂRCĂ director TN " Mihai Eminescu": Vom avea și spectacole deosebite și lansări de carte, și audiții radiofonice a Teatrului radiofonic de le București cu exrciții de memorie, bazate pe teatru document despre deportările românilor  în gulag. Vom avea întâlniri cu Ana Blandiana, Matei Visniec.

MONICA BABUC director ICR Chișinău:  Într-adevăr titulatura regal se potrivește ca la nici un alt eveniment reuniuii Teatrelor Naționale Românești aici la Chișinău. Se adună tot ce este mai bun în materie de teatru românesc

Pentru al patrulea an consecutiv, Reuniunea Teatrelor Naționale Românești se bucură de Înaltul Patronaj al președinţilor României, Klaus Iohannis, și Republicii Moldova, Maia Sandu.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter