Actualitate

Dorin Recean, în vizită la un agricultor din raionul Rîșcani

post-img
Dorin Recean, vizită în teritoriu

Situația actuală din sectorul agricol a fost discutată, astăzi, de prim-ministrul Dorin Recean cu Alexandru Irimciuc, agricultor din raionul Rîșcani, satul Șaptebani.

ZFR

Agricultorul activează în domeniu de 27 de ani, afacerea SRL „Stâncăuți” având azi în gestiune aproape 2500 de hectare de teren agricol. Alexandru Irimciuc a relatat despre recolta de sfeclă de zahăr, porumb și grâu, afectată de seceta și arșița din vara curentă.

În context, premierul a menționat importanța cultivării unor produse agricole cu valoare adăugată înaltă, precum și a investițiilor în tehnologii moderne și soluții durabile, astfel încât să fie reduse riscurile pentru producătorii agricoli. „Guvernul este și va fi alături de agricultori. Noi susținem inițiativele și ne dorim ca produsele noastre să devină tot mai competitive pe piețele interne și externe”, a spus prim-ministrul.

Pentru a-și moderniza și eficientiza afacerea, Alexandru Irimciuc a instalat recent sisteme fotovoltaice, în valoare de 1,3 milioane de lei. Agricultorul înnoiește continuu tehnica de care dispune întreprinderea, își propune să extindă suprafața cultivată și să ofere oamenilor din localitate locuri de muncă decente și sigure.

În cadrul vizitei la întreprindere, premierul s-a întâlnit și cu cei circa 60 de angajați. Discuțiile s-au referit atât la măsurile întreprinse de Guvern în susținerea activității întreprinzătorilor și dezvoltarea sectorului agricol, cât și în crearea unor condiții mai bune pentru oameni în întreaga țară.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter