Social

Concert ce ridică semne de întrebare la Chișinău

video

Concert ce ridică semne de întrebare, la Chişinău. Pe scena unui club de noapte urma să evolueze, la începutul lui octombrie, interpreta ucraineană Anastasia Prikhodko, cunoscută pentru mesajele sale anti-UE. Spectacolul a fost anunţat cu mare tam-tam - cu afişe, iar pe internet a început vânzarea biletelor. La scurt timp, însă, anunţul despre desfăşurarea spectacolului a fost şters.

ZFR

ANASTASIA PRIKHODKO interpretă: „Cât despre faptul că nimeni nu a organizat un referendum privind aderarea (n.r.: a Ucrainei) la Uniunea Europeană. Voi spune aici: Sunt împotriva integrării în Uniunea Europeană.


Cu acest mesaj era promovat, pe reţelele sociale, concertul Anastasiei Prikhodko de la Chișinău, programat pentru data de 6 octombrie. Contactaţi de TVR MOLDOVA, reprezentanţii platformei online de vânzare a biletelor ne-au spus că nu cunosc detalii despre spectacol.


TELEFON reprezentant companie vânzare bilete: „Din păcate, nu cunosc. Ne-au rugat doar să scoatem evenimentul din vânzare şi atât. - Cine v-a rugat? -Organizatorul. - Şi cine e organizatorul? - Scuze, dar nu vă pot oferi mai multe detalii.

ZFR


Am încercat să vorbim şi cu reprezentanţii clubului de noapte unde urma să se desfăşoare concertul. Nici aceştia nu ne-au putut oferi un răspuns. Pe lângă anunţul din online despre spectacol, în câteva staţii de aşteptare din Chişinău au apărut afişe despre eveniment care, se pare, că ar promova un mesaj anti-UE. 


TELEFON VASILE CHIRILESCU purtător de cuvânt, Primăria municipiului Chişinău: „Referitor la acest caz, pot să vă spun că acest concert nu este organizat de Primăria municipiului Chişinău, iar afişele au fost amplasate în pavilionul stațiilor de aşteptare care sunt gestionate de un agent economic. Atât.”


Interpreta Anastasia Prikhodko are 37 de ani şi este născută la Kiev. Ea şi-a câştigat popularitatea în anul 2009, când a reprezentat Rusia la Eurovision, cu piesa "Mamo". În 2014, Prikhodko a devenit activistă civică promovând mesaje pro-Ucraina, iar ulterior s-a lansat în politică, alăturându-se partidului condus de Iulia Timoshenko.


TELEFON ANDREI CURĂRARU analist politic, expert WatchDog: „Nu vorbim despre prezenţa unui cântăreţ ucrainean pe teritoriul Republicii Moldova, dar şi a unui politician, care în mod evident ar încerca să influențeze procesul electoral, în special referendumul pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. Indiferent cine încearcă să influențeze: politicieni din RM sau din Ucraina sau din altă parte, cetăţenii trebuie să aleagă informat, să se informeze din surse demne de încredere.”


De la începutul războiului în Ucraina, zeci de artişti care promovau mesaje pro-Kremlin şi de susţinere a războiului rus în Ucraina au încercat să ajungă la Chişinău pentru a susţine concerte. Însă de fiecare dată evenimentele au fost anulate, iar interpreţilor le-a fost interzisă intrarea în ţară.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter