Sport

Naționala de fotbal a Republicii Moldova va disputa două partide importante în Liga Națiunilor

video

În mai puțin de trei săptămâni, naționala de fotbal a Republicii Moldova va disputa două partide importante în Liga Națiunilor. "Tricolorii" au programate meciuri cu Andorra și Malta. Selecționerul Serghei Cleșcenco a decis deja cine va face parte din echipă.

ZFR

Pentru meciurile din octombrie, s-au făcut schimbări în componența lotului naționalei Republicii Moldova. Tehnicianul Serghei Cleșcenco a apelat la serviciile portarului Cristian Avram, mijlocașului Cristian Dros și atacantului Virgiliu Postolachi. Cei trei i-au înlocuit pe Dorian Răilean, Mihai Plătică, Veaceslav Posmac și Victor Bogoaciuc, ultimii doi fiind accidentați.


Pentru "tricolori" urmează două meciuri în cadrul Ligii Națiunilor. Pe 10 octombrie, echipa antrenată de Serghei Cleșcenco va primi vizita reprezentativei din Andorra. Trei zile mai târziu, naționala Republicii Moldova va disputa duelul din deplasare cu Malta. Ultima partidă din această campanie este programată în noiembrie, când "tricolorii" vor evolua deja pe terenul selecționatei din Andorra.


În primul duel, disputată la începutul lunii septembrie, naționala Republicii Moldova a trecut, cu rezultatul de 2 la 0, de Malta. Mihail Caimacov și Ion Nicolaescu au făcut diferența pe tabela de scor, în fața propriilor tribune, unde au fost prezenți aproximativ șase mii de spectatori. După acest meci, "tricolorii" au jucat și o partidă amicală cu San Marino, în care Vadim Rață a semnat unicul gol. Datorită acestor două victorii, selecționata pregătită de Serghei Cleșcenco a urcat trei poziții în ierarhia FIFA și acum se află pe locul 149 mondial.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter