Actualitate

Zeci de cartușe depistate la trecerea frontierei

post-img
frontieră

Angajații Poliției de Frontieră au descoperit cartușe printre bunurile transportate de către doi călători. Cazurile au fost înregistrate în PTF Tudora și PTF Aeroportul Internațional Chișinău.

ZFR

La trecerea frontierei prin PTF Tudora, pe sensul de intrare în R. Moldova s-a prezentat cetățeanul Ucrainei la volanul mașini personale. Ca urmare a controlului de frontieră, în torpedoul mijlocului de transport au fost depistate trei cutii pentru cartușe, în interiorul acestora fiind numărate 108 cartușe cu cal. 22LR. La audieri, străinul a declarat că în grabă și-a programat călătoria și uitase cartușele în mașină.

În Aeroportul Internațional Chișinău, pentru ieșirea din R. Moldova la ruta „Chișinău-Paris” s-a prezentat o chișinăuiancă, deținătoare a dublei cetățenii (MDA/ROU). În timpul controlului de securitate, în bagajul de mână, polițiștii de frontieră au depistat camuflate patru cartușe.

În ambele cazuri, cercetările continuă sub toate aspectele legale. Cartușele au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei balistice.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter