Social

Acte falsificate, ridicate la trecerea frontierei de stat

post-img
imagine simbol

Polițiștii de frontieră împreună cu ofițerul FRONTEX au identificat printre pasagerii cursei „Istanbul-Chișinău” trei străini, care aveau cu ei documente cu semne de falsificare. Asupra a doi cetățeni ai R. Turcia s-au depistat pașapoarte franceze, iar cetățeanul Uzbekistan deținea un permis de conducere uzbec. Cazurile au fost consemnate în Aeroportul Internațional Chișinău.

ZFR

Conform analizei de risc, trei pasageri sosiți în R.Moldova din Istanbul, echipa mixtă a luat decizia extinderii verificărilor asupra acestora și a bunurilor ce le aparțin. Ca urmare, cetățenii Turciei cu vârste de 25 și 24 de ani aveau, eliberate pe numele unor persoane străine, pașapoarte franceze. La cercetarea amănunțită a documentelor, cu tehnica specială, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerul FRONTEX au constatat prezența indicilor de falsificare.

De asemenea, ca urmare a controlului în linia a doua asupra cetățeanului din Uzbekistan, în vârstă de 30 de ani, a fost depistat un permis de conducere, emis pe numele posesorului de autoritățile de baștină. Verificările suplimentare au stabilit că permisul conține indici vădiți de falsificare.

În toate cazurile, documentele cu semne de falsificare au fost ridicate, urmând să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF pentru expertiză. Cetățenilor străini le-a fost refuzată intrarea în R. Moldova. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire a actelor oficiale false.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter