Actualitate

Un agent economic, amendat cu peste 1,8 milioane de lei pentru concurență neloială

post-img
imagine simbol

Consiliul Concurenței a sancționat un agent economiv cu peste 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor unor produse de cofetărie, ce aparțin unei alte întreprinderi concurente.

Investigația a fost inițiată în anul 2022, ca urmare a plângerii depuse de  întreprinderile străine care fabrică produsele de cofetărie similare și de către  importatorul oficial al acestora în Republica Moldova. 

Potrivit celor invocate în  plângere, agentul economic amendat utilizează în ambalajul produselor sale  forme și game cromatice similare cu cele ale produselor reclamanților. 

În rezultatul investigației, Consiliul Concurenței a constatat încălcarea articolului  19 din Legea concurenței de către agentul economic, care interzice orice acțiuni sau  fapte de natură să creeze o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea  economică a unui concurent. 

De asemenea, potrivit deciziei adoptate, agentului economic i s-a prescris  să înceteze acțiunile de concurență neloială constatate și să retragă de pe piață  produsele de cofetărie respective.

Decizia poate fi contestată, în termen de 30 de zile, în instanța de judecată  specializată. 

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter