Extern

Ucraina a doborât un avion rusesc Su-30 deasupra Mării Negre, susțin serviciile ucrainene de informații

video

Soldații ucraineni au doborât un avion rusesc Su-30SM în timpul unei operațiuni în Marea Neagră, a declarat pe 12 septembrie serviciul de informații militare al Ucrainei (HUR), relatează tvrinfo.ro, cu referire la The Kyiv Independent.

ZFR

Se pare că Su-30SM a fost distrus de un sistem portabil de apărare aeriană și aparținea Regimentului 43 de Aviație Navală Separată al Forțelor Aerospațiale Ruse, care are baza la Saky, în Crimeea ocupată.

Avionul de luptă are un preț estimat de aproximativ 50 de milioane de dolari.

Potrivit HUR, armata rusă a pierdut contactul cu echipajul de zbor în dimineața zilei de 11 septembrie. La scurt timp după aceea, Rusia a lansat o operațiune de căutare și salvare folosind un avion An-26 și elicoptere Mi-8 și Ka-27, a precizat agenția

Presa din peninsulă a raportat că o pată de petrol și resturi din aeronavă au fost localizate pe mare, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de Capul Tarkhankut.

Kyiv Independent nu a putut verifica aceste informații.

ZFR

Agenția nu a dezvăluit detalii despre operațiunea din Marea Neagră. Ministerul rus al Apărării a susținut pe 11 septembrie că forțele sale au dejucat o încercare a Ucrainei de a recâștiga controlul asupra platformei de foraj Krym-2 din Marea Neagră.

Nu există dovezi că cele două evenimente sunt legate. Agenția de informații militare nu a răspuns solicitării Kyiv Independent pentru comentarii.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter