Extern

Ursula von der Leyen a discutat cu Zelenski, la Kiev, despre sancţiunile împotriva Rusiei şi integrarea europeană

Ursula von der Leyen, în Ucraina

Președintele Zelenski a declarat că a discutat cu Ursula von der Lezen despre integrarea europeană, probleme de apărare și sancțiuni împotriva Rusiei. Şefa Comisiei Europene se află la Kiev, unde marchează Ziua Europei. Ursula von der Leyen a salutat decizia anunţată de preşedintele Zelenski de a sărbători 9 mai alături de Europa occidentală şi în contrast cu celebrările de la Moscova unde se marchează Ziua Victoriei.

Președintele Zelenski a declarat că a discutat cu Ursula von der Lezen despre integrarea europeană, probleme de apărare și sancțiuni împotriva Rusiei, transmite The Guardian, potrivit stiriletvr.ro.

După discuțiile care au avut loc la Kiev, în timp ce Rusia sărbătorea aniversarea victoriei sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-Al Doilea Război Mondial, Zelenski a declarat că se așteaptă ca Uniunea Europeană să aprobe în curând mai multe sancțiuni împotriva Rusiei.

El a spus că se așteaptă ca UE să elimine restricțiile comerciale asupra importurilor de cereale din Ucraina şi că se așteaptă la o "apreciere pozitivă" a aderării Ucrainei la UE la summitul din iunie și a mulțumit țărilor europene pentru promisiunea de a oferi 1 milion de proiectile de artilerie.


Ieri liderul ucraineana a anunţat decretul prin care Kievul se aliniază Occidentului şi sărbătoreşte victoria din Al Doilea Război Mondial pe 8 mai şi Ziua Europei pe 9.

Ursula von der Leyen a ajuns la Kiev după un nou atac masiv al ruşilor care au lansat peste noapte 25 de rachete de croaziera, majoritatea împotriva Kievului.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter