Extern

Atac masiv cu drone asupra Kievului. Zelenski: Întreaga noastră Ucraina va pune capăt istoriei despotismului Moscovei

post-img
Antiaeriană

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât peste 40 de „ținte aeriene”, inclusiv drone și rachete, care se îndreptau spre Kiev luni dimineața, au transmis autoritățile ucrainene, potrivit CNN.

Noul atac vine la o zi după ce un val uriaș de drone rusești a vizat Kievul, marcând cel mai mare atac de acest fel asupra capitalei de la începutul conflictului, relatează sursa citată, potrivit Digi24.

O persoană a fost ucisă duminică din cauza căderii de resturi. Luni nu au fost înregistrate victime încă.

Preşedintele Volodimir Zelenski a transmis duminică seară că Ucraina va pune capăt „despotismului Moscovei” şi că Rusia se va confrunta doar cu înfrângerea. El a menţionat atacul de duminică asupra Ucrainei, cu zeci de drone. Ucrainenii le-au doborât aproape pe toate, a adăugat Zelenski.

„Astăzi (n.r. – duminică), ţara noastră a trecut printr-unul dintre cele mai dure atacuri ruseşti cu drone Shahed – 54 de drone în acelaşi timp. Aproape toate au fost doborâte... Aproape! Din nefericire, au existat câteva atacuri în regiunea Zhytomyr. Vom face totul pentru a ajuta la refacerea a ceea ce a fost distrus. Dar totuşi, cea mai mare parte a distrugerii a fost evitată şi majoritatea vieţilor care ar fi putut fi luate de aceşte Shahed au fost salvate. Sunt recunoscător fiecărei persoane care au făcut acest lucru posibil! În oraşul Kiev şi în regiune, 36 de drone au fost doborâte. Astfel sărbătoreşte Rusia ziua bătrânului nostru Kiev.”, a spus Zelenski. 

„De-a lungul istoriei sale, Kievul a văzut diverse ticăloşii din partea invadatorilor. Le-a supravieţuit tuturor şi va supravieţui rusciştilor. Niciunul dintre ei nu va fi aici! Kievul şi toate oraşele noastre, întreaga noastră Ucraina, vor pune capăt istoriei despotismului Moscovei, care a adus înrobirea multor popoare diferite de foarte mult timp. Nici Shahed-urile şi nici alte mijloace de teroare pe care le caută în mod umilitor în întreaga lume nu vor salva. Pentru că puterea este în oameni, este în oraşe, este în viaţă, iar când viaţa, oamenii şi cele mai importante oraşe pentru cultură sunt dispreţuite, Rusia se va confrunta doar cu înfrângerea. Şi nici sute de Shahed nu o vor salva de asta. Nu vor face decât să mărească dizgraţia Rusiei”, a adăugat el.


author-img_1

Cristian Sava

Reporter