Actualitate

Jurnalistul TVR Adelin Petrișor: Orientul Mijlociu e un butoi cu pulbere

Jurnalistul TVR Adelin Petrișor: Orientul Mijlociu e un butoi cu pulbere

Orientul Mijlociu este un butoi cu pulbere care, mai ales în ultimul an, a scos la iveală mai multe probleme geopolitice legate de această zonă. Despre aceasta a declarat jurnalistul TVR Adelin Petrișor în cadrul emisiunii „Impact Global”.

Adelin Petrișor spune că operațiunile recente din Orientul Mijlociu au scos la iveală probleme care „tot ies la iveală de zeci de ani”.

„Orientul Mijlociu e deja un clișeu, e butoiul cu pulbere. E clar că acolo lucrurile pot oricând să reînceapă, însă, dacă stăm să ne uităm, există o anumită ciclicitate. Vorbim de invazia din 82, invazia izraeliană din Liban, vorbim de atacurile sinucigașe din Beirut, când au murit în anii 80 sute de militari americani și francezi, război civil 20 de ani. Vedem că lucrurile astea se întâmplă ciclic și, din nefericire, până acum nu s-a găsit soluția”, spune Adelin  Petrișor.

Jurnalistul de război al TVR a menționat și problema populației palestiniene care are își dorește să aibă un stat: „Pentru că tot vorbim de Israel, e vorba de soluția pe care foarte mulți o adoptă: soluția a două state. Și palestinienii au nevoie de un stat. Sunt atâtea milioane de oameni care au nevoie de o țară. Atacurile din 7 octombrie au complicat însă și mai mult discuțiile. Sunt foarte multe voci în Israel care nu vor să mai audă acum de soluția de două state.”

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos: 

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter