Actualitate

Parlamentul European va dezbate o rezoluție privind consolidarea rezistenței Moldovei împotriva ingerinței Rusiei în alegerile din 20 octombrie

post-img
Parlamentul European

Parlamentul European (PE) se reuneşte, la Strasbourg, în perioada 7-10 octombrie 2024, într-o nouă sesiune plenară. Printre subiectele supuse dezbaterii sau votului se numără un proiect privind întărirea rezilienţei Republicii Moldova la interferenţele ruseşti în alegerile din 20 octombrie 2024, informează site-ul Parlamentului European.

Despre Republica Moldova, eurodeputații vor vorbi joi, 10 octombrie. Va fi dezbătută o rezoluție privind ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. În contextul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, din 20 octombrie 2024, concomitent cu organizarea unui referendum privind aderarea la Uniunea Europeană, oficialii de la Chişinău s-au arătat îngrijoraţi despre faptul că Moscova aplică un şir de tactici hibride pentru a împiedica ţara să avanseze pe calea integrării europene. 

De altfel, deputații vor vorbi în această sesiune despre marcarea unui an de la atacurile teroriste ale Hamas din 7 octombrie, reintroducerea controalelor la frontiere în anumite state membre ale UE, escaladarea violenţelor din Orientul Mijlociu şi situaţia din Liban.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter