Extern

VIDEO / Cel mai mare terminal petrolier din Crimeea, lovit de ucraineni. Stare de urgență în orașul Feodosia

post-img
Explozie

Armata ucraineană a declarat luni că a lovit în timpul nopții un terminal petrolier din Feodosia, în Crimeea, ocupată de Rusia, transmite Reuters.

„Terminalul Feodosia este cel mai mare din Crimeea în ceea ce privește transbordarea produselor petroliere, care au fost utilizate, printre altele, pentru a satisface nevoile armatei ruse de ocupație”, a declarat armata ucraineană într-o declarație pe Telegram, potrivit Hotnews.ro.

O stare de urgență „tehnică” a fost introdusă în orașul Feodosia de pe coasta Crimeei de la Marea Neagră din cauza unui incendiu la un depozit de petrol, au declarat luni oficiali numiți de Rusia în peninsula Crimeea pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014.

Nu au existat victime, a scris Oleg Kryuchkov, un consilier al șefului instalat de Rusia în Crimeea, pe Telegram, preluând informații de la șeful administrației din Feodosia.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la cauzele incendiului. Canalul de Telegram Baza, care are surse printre serviciile de securitate ale Rusiei, a relatat că mai multe rezervoare de combustibil au luat foc în Feodosia după ce locuitorii au auzit o serie de explozii puternice.

Traficul rutier în unele părți ale Feodosiei a fost restricționat temporar, au declarat luni, pe rețelele de socializare, oficialii instalați de Rusia în Crimeea.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter