Actualitate

Un Complex Sportiv a fost construit în satul Nimoreni, în cadrul Programului „Satul European”

post-img
Complexul sportiv Nimoreni

Un Complex Sportiv a fost construit în curtea Gimnaziului ,,Mitropolit Gurie Grosu” din satul Nimoreni, cu suportul financiar al Programului Național „Satul European”. Complexul a fost inaugurat ieri, 6 octombrie.

Construcția Complexului Sportiv Nimoreni a început în februarie 2022 și a costat 9,5 milioane de lei, dintre care 8,9 milioane au fost bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, iar 569 de mii de lei a fost contribuția comunității.

În deschiderea ceremoniei de inaugurare, președinta raionului Ialoveni, Natalia Eremia, a subliniat că, în localitățile raionului Ialoveni sunt realizate 57 de proiecte cu suportul Programului Național „Satul European”, lansat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Unul dintre proiectele de succes este Complexul Sportiv Nimoreni, care este unul multifuncțional și deosebit de important pentru dezvoltarea infrastructurii sportive a raionului, deoarece va găzdui competiții naționale și internaționale la fotbal, volei, baschet și tenis, spune Natalia Eremia.

Totodată președinta raionului a îndemnat cetățenii să susțină integrarea europeană a Republicii Moldova, pentru a putea beneficia de investiții și pentru a face parte din marea familie a țărilor Uniunii Europene, unde este pace și bunăstare.

Complexul Sportiv Nimoreni

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter