Social

Locuitorii din raioanele Râșcani, Cahul și Dubăsari vor beneficia de consultații medicale gratuite

post-img
Medic
Sursa foto: TVR

În această săptămână, echipele mobile de medici specialiști vor oferi consultații profilactice gratuite locuitorilor din raioanele Râșcani, Cahul și Dubăsari. Consultațiile vor fi acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

Potrivit CNAM, în săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în Centrul de Sănătate Râșcani, informează MOLDPRES.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Cahul și Dubăsari, și anume:pe 17 și 18 iunie – în Vadul lui Isac, Cahul; în perioada 19–21 iunie – în Pașcani, Cahul; în intervalul 17–19 iunie – în Molovata, Dubăsari; în zilele de 20 și 21 iunie – în Mărcăuți, Dubăsari.

Conform datelor CNAM, săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite peste 500 de persoane, dintre care 425 – screening pulmonar, iar circa 90 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter