Sci-Tech

Google sărbătorește ultimul pătrar din octombrie cu un joc interactiv despre fazele Lunii

post-img
captură foto

Doodle-ul Google din 24 octombrie prezintă un joc de cărți interactiv care sărbătorește ultimul pătrar din octombrie. Jucătorii își pot testa cunoștințele despre ciclul lunar în timp ce se bucură de o experiență distractivă și educativă.

Intitulat Rise of the Half Moon, jocul îi învață pe jucători despre diferitele faze ale ciclului lunar, în ziua în care se produce ultimul pătrar din octombrie, notează thenationalnews.com.

Jucătorii sunt invitați să concureze împotriva lunii și să își testeze cunoștințele, potrivit TVR Info.

Jocul este disponibil pe platforma motorului de căutare în mai multe țări din Europa și SUA, dar și în Emiratele Arabe și Arabia Saudită.

Alăturați-vă jocului celest de cărți în care jucătorii trebuie să conecteze fazele ciclului lunar pentru a câștiga puncte împotriva ultimului pătrar din octombrie. Dacă sunteți suficient de pricepuți pentru a învinge luna, s-ar putea să fiți recompensați” – se arată în descriere jocului.

Cum se joacă Rise of the Half Moon

Jocul are un format interactiv cu cărți care prezintă diferite faze lunare. Jucătorii trebuie să potrivească cărțile în ciclul lunar pentru a câștiga puncte pentru a „învinge luna”.

Diferitele combinații de cărți potrivite valorează puncte diferite: o pereche de faze câștigă un punct, perechile de lună plină câștigă două puncte, iar ciclurile lunare de legătură (trei cărți sau mai multe) câștigă un punct pe carte.

foto


Jocul se încheie atunci când tabla este plină.

Jucătorii vor câștiga, de asemenea, un punct pentru fiecare carte revendicată, iar jucătorul cu cele mai multe puncte la final câștigă.

Jucătorii care câștigă trei jocuri la rând sunt recompensați ajungând… pe Lună.

Doodle-urile Google apar din când în când, transformând logo-ul tradițional într-o animație care aduce un omagiu unei figuri sau unui moment important, cum ar fi Ziua Copilului sau Ziua internațională a Femeii.

Mai multe despre fazele Lunii citiți pe site-ul Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter