Social

Peste cinci mii cinci sute de familii din Republica Moldova, care au copii cu dizabilități severe, vor primi în luna noiembrie un ajutor de 3 000 de lei

Peste cinci mii cinci sute de familii din Republica Moldova, care au copii cu dizabilități severe, vor primi în luna noiembrie un ajutor de 3 000 de lei

Peste cinci mii cinci sute de familii din Republica Moldova, care au copii cu dizabilități severe, vor primi în luna noiembrie un ajutor de 3 mii de lei. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, care a mai spus că şi pensionarii cu venituri mici vor beneficia, tot în noiembrie, de o asistenţă financiară unică în valoare de 2 300 de lei. Pachetul de sprijin a fost elaborat cu ajutorul partenerilor de dezvoltare şi e o continuare a programului "Restart", demarat anul trecut.

Alexei Buzu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, a declarat că părinţii copiilor cu dizabilități severe nu trebuie să facă nimic pentru a primi acest ajutor.

ALEXEI BUZU ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale. „Guvernul va notifica fiecare din aceste familii, ei vor putea să beneficieze de această plată în mod proactiv. Nu trebuie să vină cu solicitări, să colecteze documente. La începutul lunii noiembrie, vor veni la poştă cu buletinul de identitate şi vor putea ridica această plată. Vreau să amintesc că şi în decembrie, anul trecut, am avut un program similar, prin intermediul reformei Restart”.

Şi persoanele cu cele mai mici pensii vor primi plăți unice de 2.300 de lei, la început de noiembrie. E vorba de circa 31 de mii de vârstnici, care au lucrat cel puţin 40 de ani și primesc o pensie ce nu depășește 3.300 de lei.

Proiectul social este sprijinit de Programul Alimentar Mondial și Organizația Internațională pentru Migrație iar bugetul lui se ridică la 71 de milioane de lei.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter