Justiție

O polițistă de frontieră - reținută pentru 72 de ore, după ce ar fi organizat trecetrea ilegală a frontierei pentru un cetățean ucrainean

post-img
imagine simbol
Sursa foto: Poliția de Frontieră

O polițistă din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost reținută pentru 72 de ore pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei

Potrivit Procuraturii Generale, totul s-a întâmplat în această dimineață. Polițista a fost reținută pentru 72 de ore și este cercetată pentru organizarea trecerii ilegale a frontierei a unui cetățean al Ucrainei. În același dosar, este cercetată pentru trafic de influență o cetățeană a Ucrainei, care ar fi acționat în complicitate cu polițista.

Potrivit materialelor cauzei, polițista, fiind influențată de cetățeana Ucrainei, ar fi organizat introducerea ilegală a informației privind traversarea punctului de frontieră Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț, prin aplicarea ștampilei în pașaport și prin includerea în baza de date a IGPF,  fără prezența fizică a persoanei, în schimbul sumei de 200 de dolari și 100 de euro.

Astăzi au fost organizate percheziții la cele două bănuite, iar în urma acestora, polițista a fost plasată în izolator, iar complicea este cercetată în stare de libertate. Dosarele pornite în privința lor au fost conexate într-o procedură comună.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter