Social

La Colegiul tehnic agricol din Soroca a fost dat în folosinţă un centru didactic dotat cu aparatură de ultimă generație

La Colegiul tehnic agricol din Soroca a fost dat în folosinţă un centru didactic dotat cu aparatură de ultimă generație

La Colegiul tehnic agricol din Soroca a fost dat în folosinţă un centru didactic dotat cu aparatură de ultimă generație. Peste 440 de elevi, de la cinci specialități ale instituției de învăţămant, vor beneficia, astfel, de condiții moderne de studii, adaptate la standardele europene și corespunzătoare cerințelor agenților economici din sectorul privat.

Centrul tehnico-didactic în mecanica agricolă are trei laboratoare:  unul de sudură si două pentru întreţinerea utilajelor agricole de capacitate mare și de capacitate mică. Aici vor fi organizate și sesiuni de calificare și recalificare pentru angajații din acest sector al economiei.

Centrul va sta atât la dispoziţia elevilor colegiului cât şi a agenţilor economici.

IURIE PETRIC director adjunct colegiu: „Pe platforma acestui centru se vor întruni şi agenţii economici, organizate seminare, cursuri, care ne va permite să mobilizăm resursele din zona nord din sectorul agricol, penru ca să beneficieze toţi."

Proiectul, în valoare de peste 780 de mii de euro, a fost implementat cu sprijinul financiar al Guvernului Republicii Moldova şi al Băncii Europene de Investiții, în cadrul programului Livada Moldovei.

VLADIMIR BOLEA ministrul Agriculturii: „Noi vorbim despre tehnologii, digitalizare şi modernizarea învăţământului din Republica Moldova. Este următorul pas al Guvernului în dezvoltarea ştiinţelor agricole."

IURIE BRUMAREL director executiv, "Livada Moldovei": „Noi trebuie să ne aliniem la dezvoltarea tehnico materială şi acest proiect a luat naştere în urma vizitei de studio la 3 centre similar din Europa."

Până la începutul noului an de studii, 2024-2025, Colegiul Tehnic Agricol din Soroca va beneficia de un al doilea proiect investițional, în valoare de 168 mii de euro. Cu acesti bani Centrul tehnico-didactic va fi dotat şi cu utilaje agricole pentru lucrările în câmp.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter