Justiție

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Hîncești, rănit la o vânătoare de mistreți

Șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului Hîncești, rănit la o vânătoare de mistreți

Șeful subdiviziunii teritoriale a Inspectoratului pentru Protecţia Mediului Hâncești, Vasile Moraru, a fost împușcat în abdomen în timpul unei partide de vânătoare. S-a întâmplat ieri, iar informaţia ne-a fost confrimată de șeful Inspectoratului pentru Protecţia Mediului Chişinău, Ion Bulmaga. Medicii spun că starea bărbatului este gravă, dar stabilă. În timpul audierilor, victima le-a declarat polițiștilor că s-a împușcat din greșeală.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit în timp ce se afla la o partidă de vânătoare de mistreţi, împreună cu alte 16 persoane, majoritatea fiind rude. S-a întâmplat duminică, în preajma localităţii Caracui din raionul Hânceşti.

GABRIELA SULEAC jurnalist TVR MOLDOVA: „Incidentul s-a produs în pădurea dintre localitățile Caracui, raionul Hancesti, și Albina din raionul Cimislia. Acest weekend a fost ultimul din sezonul de vânătoare la mistreți, iar arendașul zonei forestiere a fost chiar victima, sustin sursele noastre.”

ANATOLIE DUBCEAC, primar, satul Caracui: „Mistreţi sunt. Aceasta este o pădure foarte, foarte bătrână, de sute de ani. În preajma satului 1700 de hectare pe teritoriul satului Caracui. Da, se organizează vânători dar toate sunt legale.”

Bărbatul a fost internat la Spitalul Raional Hînceşti, în stare gravă.

PETRU CIUBOTARU, director, Spitalul raional Hînceşti: „Pacientul a fost consultat şi în regim de qurgenţă la fost luat în sala de operaţie pentru intervenţie chirurgicală. Tratamentul a fost aplicat conform regulamentului, conform protocoalelor. La etapa actuală grav dar stabil şi prelungeşte tratamentul în secţia de terapie intensivă.”

Potrivit oamenilor legii, vânătoarea de mistreți a fost autorizată, iar bărbaţii deţineau legal atât armele, cât şi carnetele de vânător. Victima a declarat că s-ar fi împuşcat accidental, însă poliţia şi procurorii examinează şi alte versiuni. După incident, armele au fost ridicate, iar două persoane au fost reținute.

OVIDIU SCUTELNIC, adjunct interimar al procurorului şef, Procuratura raionului Hânceşti: „Sunt la moment două persoane bănuite care sunt reţinute şi se află în izolatorul de detenţie provizorie a Inspectoratului de Poliţie Hânceşti. Din versiunea organului de urmărire penală, la momentul de faţă se examinează o versiune în care ar fi necesar să stabilim participarea atât a uneia cât şi altuia, în scopul identificării corecte care nemijlocit a efctuat acel foc de armă în direcţia victimei. –Cât de departe era? – Aproximativ în jur de 80-100 de metri, faţă de victimă.”

Inspectoratul pentru Protecţia Mediului a deschis o anchetă internă pentru a investiga detaliile și circumstanțele acestui caz.

author-img_1

Svetlana Carțîn

Reporter