Actualitate

Alunecări de teren, străzi inundate, apă ajunsă în subsoluri de blocurilor, printre consecințele ploilor torențiale care s-au abătut asupra Chișinăului

Alunecări de teren, străzi inundate, apă ajunsă în subsoluri de blocurilor, printre consecințele ploilor torențiale care s-au abătut asupra Chișinăului

A fost prăpad şi în zona Chişinăului. Din cauze ploilor s-au produs alunecări de teren iar multe străzi au fost inundate. Apa a ajuns și în multe subsoluri din casa sau blocuri.

ZFR

Cinci ore s-au chinuit salvatorii să scoată apa din casa. Și alti localnici au avut nevoie de ajutor.

VITALIE ANDRONACHE locuitoare, Durleşti: „Apa aici a fost de un metru aici, aproximativ. Mâlul a rămas peste tot, electrocasnicele sunt defecte. Paturile... tot. Paturile noi, scumpe, tocmai ce făcusem reparaţie, trebuie acum totul din nou. Pagubele sunt foarte mari, trebuie totul de schimbat acum”.

LUDMILA locuitoare, Durleşti; „Apa era toată aici. Vedeţi. Totul a intrat în curte, toată ziua am strâns mâlul şi gunoiul”.

Chisinaul a fost in mare parte inundate dar acum apele s-au mai retras. Pe multe porţiuni de drum se circulă cu dificultate.â

Din cauza ploilor, a alunecat pâmântul pe strada Nicolae Testemițanu din  Telecentru. Din imagini se poate observa că în urma alunecării de teren, gardul gospodăriei nu a rezistat presiunii şi s-a surpat.

Iar pe o stradă din comuna Truşeni, viitura a rupt o porţiune de drum.

Incident periculos şi pe o stradă spre lacul Ghidighici care este blocată din cauza unei gropi mari. Un automobil a fost înghiţit de craterul format în asfalt și pe strada Meşterul Manole din Chişinău. Din fericire, şoferul a scăpat cu viață.

Autoritățile continua să intervină in multe zone și evaluează pagubele.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter