Social

Circulaţia rutieră pe podul de pe strada Mihai Viteazul ar putea fi oprită în totalitate

Circulaţia rutieră pe podul de pe strada Mihai Viteazul ar putea fi oprită în totalitate

Circulaţia rutieră pe podul de pe strada Mihai Viteazul ar putea fi oprită în totalitate. Şeful Direcţiei generale mobilitate urbană, Vitalie Mihalache, susţine că, deocamdată, nu există altă soluţie pentru terminarea lucrărilor la acest important obiectiv de infrastructură. Însă şoferii care trec des prin zonă nu sunt deloc încântaţi de idee.

VITALIE MIHALACHE şef, Direcția generală mobilitate urbană: „Pentru finisarea acestei părţi am primit solicitarea de la agentul economic privind sistarea circulaţiei integrale pe pod. În codniţiile date depunem eforturi inclusiv pentru informare, examinăm posibilităţile de ocolire a acestei zone de către transportul public şi pe măsura posibilităţilor vom oferi această posibilitate agentului economic cu aisgurarea condiţiilor normative, însă cu neadmiterea traversării podului de către transportul public şi privat”.


NADIA MIHUŢĂ jurnalist TVR MODLOVA: „Intrat în reparație acum doi ani, se pare că podul de pe strada Mihai Viteazu nu va fi gata prea curând. În prezent se circulă doar pe două benzi. De aceea zilnic se formează ambuteiaje. Șoferii spun că se înarmează cu răbdare de fiecare dată când trebuie să treacă pe aici. Cu toate acestea, nu se arată prea încântați de inițiativa municipalităţii de a închide total circulația pe pod pentru finalizarea lucrărilor”.


„Nu, nu este normal. Pentru că şi aşa sunt ambuteiaje iar dacă îl închid va fi dezastru. Dacă trebuie, lasă să-l închidă. Nu vi se pare că se va circula şi mai greu? – Greu cum va fi, dar să facă mai repede podul. Pentru prima dată, după mult timp, văd muncitori aici. În fiecare zi erau câte 2-3, în alte zile, niciunul. Ei, nu o să-l termine nici în următorii cinci ani. Circulaţi des pe aici? -Foarte des. -Şi cum se circulă? – Foarte urât”.


Vitalie Mihalache a mai spus că lucrările la pod au fost întârziate şi de condiţiile meteo nefavorabile.


VITALIE MIHALACHE şef, Direcţia generală mobilitate urbană: „Datorită ploilor frecvente care le avem avem o situaţie , echipa care execută lucrările pe pod, a cincea oară execută lucrările de instalare a carcasei de metal pentru a asigura turnarea betonului de ciment conform normativelor. La ora actuală este şi aceala o problemă”.


Reabilitarea podului trebuia să fie gata până la sfârşitul acestui an şi să coste puţin peste 100 milioane de lei, bani din bugetul municipal.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter