Actualitate

Summitul Tinerilor din Republica Moldova „Aripi spre Viitor”: A doua ediție de succes

post-img
Summitul Tinerilor

În perioada 6-8 septembrie, Federația Tinerilor Basarabeni a organizat a doua ediție a evenimentului Summitul Tinerilor din Republica Moldova „Aripi spre Viitor”, la Chișinău, în parteneriat cu Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) și Consiliul Tineretului din România (CTR), în urma obținerii unei finanțări în valoare de 90.000 de RON din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României.

ZFR

Evenimentul a adus la aceeași masă 130 participanți dintre care 100 de tineri selectați în calitate de participanți, iar restul organizatori, parteneri, sponsori și reprezentanți ai autorităților din Republica Moldova și România. Aceștia au participat la paneluri de discuții, ateliere de lucru și mese rotunde, explorând teme esențiale pentru viitorul tinerilor din Republica Moldova.

Rezultatele atelierelor din cadrul Summitului se datoreaza ajutorului facilitatorilor invitați: Mircea Meriacri, președinte al Consiliului Tinerilor din România; Grigore Rînja, coordonator de proiect CNTM, Dumitru Stoica, administrator Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă, Horia Dragoslav, antreprenor. Aceștia au ghidat tinerii în explorarea subiectelor cheie ale evenimentului: „Rolul tinerilor în procesul de integrare al Republicii Moldova în UE” și „Antreprenoriatul în contextul integrării Republicii Moldova în UE” și i-au inspirat să găsească soluții inovatoare pentru provocările cu care se confruntă Moldova astăzi și cum pot fi motivați tinerii care își fac studiile în România să revină în Republica Moldova.

Summitul Tinerilor


De asemenea, la eveniment au participat oficialități din cadrul structurilor de stat din Republica Moldova, cât și din România, care au susținut dialogul deschis și implicarea tinerilor în procesele de decizie.

Printre aceștia s-au numărat:

Excelența Sa, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu;

Valentin Răducanu, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Guvernul României;

ZFR

Eugeniu Sinchevici, Parlamentul Republicii Moldova;

Violina Donu, Biroul Relații cu Diaspora;

Iulian Groza, Institutul pentru Politici și Reforme Europene;

Dan Nuțiu, Președintele Executiv al Asociației Investitorilor Români în Republica Moldova.

Summitul Tinerilor din Republica Moldova „Aripi spre Viitor” a fost un adevărat succes și un moment de referință pentru echipa noastră. Am fost profund impresionată de energia, dedicarea și dorința de schimbare pe care tinerii au demonstrat-o în aceste zile. Fiecare discuție, atelier și idee împărtășită ne-a arătat că tinerii din Republica Moldova sunt gata să joace un rol esențial în procesul de integrare europeană și să contribuie la dezvoltarea durabilă a țării.

Această ediție ne-a oferit nu doar oportunitatea de a ne conecta, ci și de a construi o comunitate solidă de lideri, gata să își asume responsabilități și să aducă schimbarea de care avem nevoie. Privim cu încredere spre viitor și ne pregătim deja pentru următoarea ediție, cu și mai mult entuziasm și determinare. Împreună, vom continua să ne deschidem „aripile” și să transformăm provocările în oportunități pentru Republica Moldova.”, președintele FTB România, Paula Bodlev.

Summitul Tinerilor


 
Evenimentul nu ar fi fost posibil fără contribuția valoroasă a partenerilor și sponsorilor noștri:

 ● Trofez Print – furnizor de servicii de imprimare de înaltă calitate;● Apa Bucovina – partener pentru hidratarea participanților pe tot parcursul summitului;● Nova Post – sprijin logistic rapid și eficient;● EFruct – furnizor de fructe proaspete pentru pauzele de networking;● Vinia Traian și Gogu Winery – pentru susținerea pauzelor de relaxare cu vinuri de calitate;● Baccio di Bolle – pentru gustul minunat al spumantelor de acasă;● Foto Blitz – care a captat momentele esențiale ale evenimentului.

 Un rol important în promovarea și acoperirea mediatică a summitului l-au avut partenerii noștri media:

 ● TVR Moldova – partener media general, care a asigurat o acoperire extinsă a evenimentului;

Diez.md – partener media ce a susținut promovarea online și a relatat despre activitățile zilnice.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter