Actualitate

Incendiu provocat de un bărbat la Palatul Parlamentului din București. Poliția Română face apel la populație pentru prinderea atacatorului

post-img
Incendiator

Astăzi, 17 septembrie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta unei instituții publice din Sectorul 5.

ZFR

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă.

Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Din primele informații, nu există persoane rănite.

La acest moment, activitățile sunt în desfășurare, fiind efectuate verificări în vederea depistării persoanei în cauză.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

ZFR

„O persoană încă neidentificată a dat foc cu benzină. Am venit să mă asigur că angajata este în regulă, pentru că a suferit un atac de panică. După aceea, toate prevederile legale le voi pune în mişcare, pentru că cineva a dat foc în incinta Parlamentului”, a declarat președintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, citat de Agerpres. El a adăugat că va pune la dispoziţia autorităţilor toate datele disponibile. „Aveţi răbdare să am toate datele, pe care o să le pun la dispoziţia autorităţilor. Mă asigur că doamna este bine”, a mai spus Suciu.

Poliția face apel la populație pentru prinderea atacatorului și distribuie o fotografie cu acesta. Dacă îl observă cineva, recomandarea este să nu îl abordeze, ci să sesizeze Poliția.

”Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun, săvârşită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, a precizat MAI, referitor la fapta pentru care este căutat.

author-img_1

Cristian Sava

Reporter