Actualitate

Sprijin din Lituania pentru R. Moldova

Sprijin din Lituania pentru R. Moldova

Lituania susţine ferm parcursul european al Republicii Moldova, iar Guvernul de la Vilnius este gata să ofere sprijin politic şi tehnic. Este declaraţia ministrului de Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, care a avut o întrevedere, la Chişinău, cu omologul său Mihai Popşoi.

ZFR

GABRIELIUS LANDSBERGIS ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania: „Procesul de reforme nu este simplu, nu este uşor, pentru nimeni nu a fost simplu, nici pentru noi. A durat, a solicita mult consens, multa intelegere intre partidele politice. Veti ajunge şi dvs la rezultate. Sunt 100% convins că veţi putea realiza totul absolut perfect”.


MIHAI POPȘOI ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova. Câteva din cele peste 150 de proiecte pe care le-a implementat Guvernul Lituaniei in Republica Moldova avizat şi combaterea dezinformării. De aceea, vom continua să mizăm pe sprijinul partenerilor noştri de la Vilnius pentru a combate narativele agresorului în Republica Moldova, dar pe lângă aceste proiecte de fortificarea rezilienței în domeniul informaţional, Lituania ne-a ajutat şi pe alte proiecte care imbunatatesc viaţa cetăţenilor”.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter