Sport

Naționala de fotbal a Republicii Moldova, victorie minimă în partida amicală cu ultima clasată în ierarhia FIFA

Naționala de fotbal a Republicii Moldova, victorie minimă în partida amicală cu ultima clasată în ierarhia FIFA

Naționala de fotbal a Republicii Moldova a înregistrat o victorie minimă în partida amicală cu ultima clasată în ierarhia FIFA. Vadim Rață a semnat unicul gol al meciului de la Chișinău cu reprezentativa din San Marino, care are doar două succese obținute în întreaga istorie.

ZFR

După pasa greșită a unui fundaș din San Marino, Vadim Rață a preluat posesia balonului și a expediat mingea în plasă, cu o lovitură din interiorul careului. Selecționata Republicii Moldova a ieșit în avantaj pe tabela în minutul zece, iar până la fluierul final s-a tot jucat cu ocaziile. Nichita Moțpan, de exemplu, a nimerit în bara laterală a porții adverse, în actul secund. Scorul 1 la 0 a rămas neschimbat și "tricolorii" au înregistrat a opta victorie la rând în fața ultimei clasate în ierarhia FIFA.

SERGHEI CLEȘCENCO, selecționer, naționala de fotbal a Republicii Moldova: A fost un meci foarte bun. Am dominat pe parcursul întregului duel. Am creat multe ocazii, dar cel mai important este că nu i-am permis adversarului să facă presiune la poarta noastră.

Acesta a fost ultimul meci al naționalei antrenate de Serghei Cleșcenco în luna septembrie. Pe 10 și 13 octombrie, selecționata Republicii Moldova are programate două dueluri în Liga Națiunilor, în care va fi gazda confruntării cu Andorra și va juca în deplasare cu Malta, reprezentativă pe care a învins-o cu câteva zile în urmă. În prima partidă din această campanie, "tricolorii" s-au impus cu rezultatul de 2 la 0. Mihail Caimacov și Ion Nicolaescu și-au trecut numele pe lista marcatorilor, în fața spectatorilor prezenți în tribunele stadionul "Zimbru" din Chișinău.

author-img_1

Cristina Mirca

Reporter