Politic

13 partide politice au semnat Pactul „Pentru Europa”

post-img
imagine simbol

Conducerea a 13 partide din R. Moldova au semnat astăzi în cadrul unui eveniment solemn Pactul „Pentru Europa”. Documentul este un Pact similar celui de la Snagov și va putea fi semnat și de celelalte forțe politice care susțin integrarea europeană a R. Moldova, relatează Moldpres.

floare carpet

Potrivit documentului, aderarea Republicii Moldova la UE este singura strategie națională, care poate aduce dezvoltare, bunăstare, securitate și pace tuturor cetățenilor.

„Având în vedere că exprimarea unității naționale privind subiectul integrării europene este un test de maturitate politică și civică pentru întreaga societate, conștienți de faptul că procesul de integrare europeană nu poate fi monopolizat și necesită eforturi conjugate a întregii societăți, conștienți că procesul de aderare la Uniunea Europeană presupune un dialog continuu dintre opoziție și putere bazat pe respect reciproc, incluziune, transparență și responsabilitate semnăm acest pact. Suntem conștienți de faptul că procesul de aderare la Uniunea Europeană poate fi realizat numai printr-un efort comun de unitate națională, creată de voința comună a tuturor cetățenilor”, se spune în document.

Pactul „Pentru Europa” a fost semnat de Partidul Verde Ecologist din Moldova, Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Social Democrat European, Partidul Național Liberal, Partidul Puterea Oamenilor, Partidul Mișcarea Alternativă Națională, Platforma DA, Partidul Schimbării, Liga Orașelor și Comunelor, Coaliția Pentru Unitate și Bunăstare, Partidul Politic „Voința Poporului”.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter