Actualitate

VIDEO. Conferință de presă susținută de Prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, și Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu: Viitorul R. Moldova este în UE, nu în dependența față de Federația Rusă

post-img
Dorin Recean, Marcel Ciolacu

Premierul României, Marcel Ciolacu, se află astăzi într-o vizită oficială la Chișinău, prilej cu care are întrevederi cu oficiali din Republica Moldova, dar și cu ÎPS Petru, mitropolitul Basarabiei.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean: Prietenia dintre R. Moldova și România e una trainică bazată pe legături istorice și culturale și construită pe valori comune și de solidaritate. Această prietenie solidă se vede foarte bine în numeroasele proiecte comune pe care le dezvoltăm. România e un susținător fidel al cetățenilor R. Moldova. România rămâne unul dintre cei mai importanți aliați ai noștri pe acest drum și ne bucurăm să vedem cum legăturile noastre economice și comerciale continuă să se fortifice, aducând beneficii reale pentru cetățenii ambelor țări. România ajută R. Moldova continuu și necondiționat.

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu: Suntem frați și împreună avem un singur obiectiv. În acest moment, e integrarea europeană. Nu putem vorbi despre Republica Moldova, decât în interiorul Uniunii Europene. Rusia nu e nicio garanție pentru R. Moldova. Rusia va duce R. Moldova în zona izolării, în zona sărăciei. Nu va aduce nici securitate, nici dezvoltare....România trebuie să fie podul R. Moldova către UE. R. Moldova nu trebuie să fie dependentă de România. Suntem și noi dependenți de dvs, și dvs de noi, pentru că suntem state vecine. Eu iubesc din tot sufletul R. Moldova și cred că e de datoria noastră să ne implicăm cât mai mult să depășiți aceste provocări pe care le aveți. Viitorul R. Moldova este în UE, nu în dependența față de Federația Rusă. Securitatea R. Moldova este în UE, nu în dependența față de Federația Rusă.


author-img_1

Cristina Mirca

Reporter