Justiție

Primarul satului Boldureşti, din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, rămâne în arest în Pentenciarul 13

Primarul satului Boldureşti, din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, rămâne în arest în Pentenciarul 13

Primarul satului Boldureşti, din raionul Nisporeni, Nicanor Ciochină, rămâne în arest în Pentenciarul 13. El este suspectat că a accidentat mortal un copil de paisprezece ani și a fugit de la locul faptei. Primarul ar fi încercat să scape de urmărirea penală. Decizia a fost luată astăzi de către judecători la cererea procurorilor.

„Vă recunoaşteţi vina? De ce aţi fugit de la faţa locului?”


La şedinţa de judecată a fost adus şi primarul satului Boldureşti, Nicanor Ciochină.


DUMITRU BULIGA, avocatul învinuitul: „Cum pledează clientul meu vă voi putea spune după ce acesta va fi audiat în şedinţa de judecată. Vă pot spune cum pledez eu. Eu pledez pentru nevinovăţia acestuia”.


În acest caz este cercetat și un medic stomatolog din Nisporeni care l-ar fi ajutat pe primar. El este cercetat în stare de libertate şi nu isi recunoaşte vina.


„Este adevărat că aţi participat … să ascundeţi. - Vorbesc la telefon. Nu! - Deci, respingeţi acuzaţiile? - Da”.


La proces a fost şi mama copilului de 14 ani mort in accident. Ea a asteptat scuze din partea primarului.


RAISA CIUREL, mama victimei: „Nici acum nu s-a uitat deloc în partea mea. M-am uitat să văd dacă mă priveşte, să vadă că mi-a distrus şi băgat copilul în pământ. Să fie o justiţie corectă. Să primească cea mai aspră pedeapsă, pentru că el va merge pe pămâţnt, însă copilul meu are deja patru luni de când stă în pământ şi putrezeşte”.


Procurorul susţine că primarul satului Boldureşti trebuie să stea după gratii in arest preventiv pentru că sunt mai multe riscuri.


DUMITRU BARBAROŞ, procurorul de caz: „Să se eschiveze de la urmărirea penală. Să influenţeze martorii, suucesorul părţii vătămate. În continuare persistă aceste riscuri. Sunt declaraţiile martorilor. Sunt examinarea înregistrărilor audio, video. Sunt informaţiile care au fost ridicate de la operatorii de date. Sunt probe”.


Primarul Nicanor Ciochină este bănuit că, în seara de 19 februarie, a accidentat mortal un copil de 14 ani, în satul Boldureşti şi a fugit de la faţa locului. El a încercat să ascundă urmele accidentului și s-a eschivat de la urmărirea penală. Primarul riscă până la 7 ani de închisoare.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter