Politic

CEC: A fost semnat codul de conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale

post-img
CEC: A fost semnat codul de conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale

Candidați și reprezentanți ai candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova și participanții la referendum au semnat Codul de conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024.

ZFR

Prin semnarea acestor documente, competitorii electorali s-au angajat să desfășoare o campanie electorală corectă în condiții de concurență egală, să informeze obiectiv alegătorii, să respecte ceilalți participanții în campania electorală, să nu admită utilizarea limbajului sexist și a discursului de ură sau a altor forme de violență în bază de gen.

La fel, fiecare semnatar în campania electorală se va baza pe respectarea normelor legislației electorale, evitarea intimidărilor funcționarilor electorali și alegătorilor, periclitării actului de exprimare liberă a votului și evitarea coruperii prin orice metode și sub orice formă a alegătorilor.

Semnarea Codului de conduită este deschisă pentru toți candidații la alegerile prezidențiale și participanții la referendum, precum și pentru instituțiile mass-media.

În cadrul aceluiași eveniment, concurenții electorali și reprezentații acestora au făcut cunoștință cu textul buletinului de vot pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024 și au confirmat, prin semnătură, veridicitatea conținutului din buletinul de vot cu privire la fiecare.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter