Actualitate

Fabrică clandestină de producere a țigaretelor, destructurată de oamenii legii

post-img
imagine simbol

Oamenii legii au destructurat activitatea unei fabrici clandestine de producere a două mărci de țigări contrafăcute, camuflată sub paravanul activității unei gospodării țărănești, din r-nul Fălești, Republica Moldova.

ZFR

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală și măsurilor speciale de investigații efectuate pe parcursul a trei luni, a fost documentată activitatea infracțională a unui grup de persoane care au asamblat și pus în funcțiune o linie tehnologică de producere a țigaretelor, în scopul comercializării acestora pe piața internă din Republica Moldova. Fabrica depistată constă din linie de fermentare (prelucrare) a tutunului, linie de producere a țigărilor și ambalare a acestora. 

Astfel, pe parcursul lunii septembrie curent, ofițerii Serviciului Vamal au efectuat 12 percheziții la depozitele, domiciliile și unitățile de transport utilizate de către membrii grupului infracțional, inclusiv în locul amplasării utilajului de producere a țigaretelor, fiind depistate și ridicate 191.720 țigarete ambalate în cartușe și cutii, fără timbre de acciz, peste o tonă de tutun prelucrat/neprelucrat, 192 benzi cu hârtie pentru fabricarea țigaretelor, 1.340.000 pachete pentru ambalarea țigaretelor și înscrisuri de ciornă. Valoarea estimativă a țigărilor produse, materiei prime și utilajului ridicate în cadrul perchezițiilor ar fi de circa 35,5 milioane lei.

La momentul descinderilor, în încăperile fabricii clandestine, au fost depistați patru cetățeni ai Republicii Moldova și un cetățean al Republicii Belarus, care activau la producerea țigaretelor.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter