Actualitate

Doi tineri urmau să jefuiască casa unor bătrâni, la indicația unor deținuți din penitenciar. Poliția le-a deconspirat planul

post-img
Fulger și INI

Doi tineri, cu vârste de 18 și 23 de ani, au fost reținuți după ce au pătruns în casa unor bătrâni din Ursoaia, Căușeni, cu scopul de a fura bani. Potrivit Poliției, atacul a fost planificat la indicația unor deținuți din penitenciar.

ZFR

Cei doi tineri ar fi primit informația de la membrii grupului criminal organizat dirijat din penitenciare despre faptul că, victimele ar avea această sumă de bani.

Prin urmare, aceștia și-au pregătit cagule, lipici și cuțitul pentru a comite atacul tâlhăresc.

Totuși, oamenii legii le-au deconspirat planul, iar aproape de miezul nopții din 5 septembrie 2024, când bănuiții au pătruns forțat în gospodăria familiei, au fost reținuți, fără ca aceștia să le poată cauza daune victimelor ori să-i agreseze fizic.

A urmat aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora, de către judecătorul de instrucție al Judecătoriei Chișinău – sediul Ciocana, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Investigațiile penale continuă, inclusiv în deconspirarea altor membri ai grupului criminal organizat, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

author-img_1

Lidia Gorka

Reporter