Actualitate

Prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, vizită la Chișinău. Accesul persoanelor în anumite locuri publice din Chișinău va fi limitat temporar

post-img
Luc Frieden

Prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Luc Frieden, își începe astăzi vizita oficială de două zile în Republica Moldova. La Chișinău, oficialul va avea întrevederi cu premierul Dorin Recean, dar și cu președinta Maia Sandu, transmite IPN.

ZFR

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, premierul Dorin Recean are planificată întrevederea cu omologul său, Luc Frieden, pentru ziua de vineri. Luni la Chișinău va sosi și premierul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis.

„Deși vin în zile diferite, oficialii vor transmite un mesaj comun – atât Grecia, cât și Luxemburg sprijină o Moldovă europeană, o Moldovă prosperă și o Moldovă sigură. Oficialii vor discuta cu premierul Dorin Recean agenda bilaterală, agenda comercial-economică și procesul de integrare al țării noastre, dat fiind faptul că ambele state sunt state membre ale Uniunii Europene”, a precizat Daniel Vodă.

În contextul vizitei oficiale, în zilele de 12 și13 septembrie accesul persoanelor în anumite locuri publice din Chișinău va fi limitat temporar. Potrivit Primăriei, pe 12 septembrie, între orele 08.00-22.00, și pe 13 septembrie, între 06.00 și 15.00, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri din centrul orașului și arterele care fac legătura cu Aeroportul Internațional Chișinău. Conducătorii auto sunt îndemnați să se conformeze cerințelor agenților de circulație, să manifeste răbdare și disciplină în trafic.

author-img_1

Svetlana Cojocaru

Reporter