Social

Un mercenar basarabean, care lupta în Lugansk de partea Kremlinului, va fi expulzat de autoritățile ruse

post-img
imagine simbol

Un cetățean al R. Moldova care lupta de partea Rusiei în regiunea ucraineană Lugansk urmează să fie expulzat de autoritățile ruse după ce a fost reținut în timp ce traversa frontiera înspre regiunea Rostov. Acesta a fost găsit vinovat de încălcarea legislației migraționale, scrie Gazeta.RU, citat de Deschide.md.

ZFR

Potrivit presei ruse, cetățeanul R. Moldova pe nume Ghenadi Fedko, cu indicativul ”Simon”, era sergent în detașamentul de voluntari ”Skif”, care luptă în Lugansk. 

Pe 12 septembrie, acesta a s-a pornit în Rostov pentru a se pune la evidența migratorie, însă a fost reținut la frontieră. A doua zi, instanța rusă l-a găsit vinovat de încălcarea legislației migraționale și a decis să-l expulzeze în R. Moldova

”Acum, ”Simon” se află în arest preventiv, fiind amenințat cu deportarea în R. Moldova, unde îl așteaptă o pedeapsă gravă pentru mercenariat” se arată într-un comunicat al detașamentului din care făcea parte.

Acum, camarazii săi s-au adresat liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, și președintelui Comitetului de Investigații, Aleksandr Bastrîkin, pentru a încerca să prevină expulzarea acestuia.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter