Social

Peste 3000 de locuri de muncă au fost propuse la Târgul locurilor de muncă din mun. Chișinău

post-img
imagine simbol

Peste 3 000 de posturi vacante au fost propuse astăzi la Târgul locurilor de muncă desfășurat în capitală, organizat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

ZFR

La eveniment au participat peste 60 de companii din diverse domenii de activitate: servicii, comerț, transport și depozitare, industria prelucrătoare, sănătate și asistență socială, administrare publică și asigurări sociale obligatorii, construcții și alte domenii.

Prezent la târg, Ministrul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Alexei Buzu a menționat că scopul evenimentului este de a cerceta piața muncii și de a  oferi o platformă de conexiune directă între angajatori și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Un loc de muncă poate deschide oportunități noi în cariera profesională. De aceea, vă îndemn să discutați, să adresați întrebări și să faceți schimb de date de contact cu angajatorii. M-aș bucura mult ca în urma acestui târg, câți mai mulți tineri să-și găsească un loc de muncă. De la începutul acestui an, ANOFM a reușit să plaseze în câmpul muncii peste 11 000 de persoane depășind statisticile pe întreaga perioadă a anului 2023. Rezultatele remarcabile ne bucură și ne dorim în continuare ca cetățenii să muncească în țara noastră și să beneficieze de condiții bune de muncă”, a spus Alexei Buzu. 

La rândul său, directoarea ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că la eveniment persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot discuta direct cu angajatorii despre locurile de muncă vacante și condițiile de ocupare. Aceștea pot prezenta angajatorilor CV-ul şi stabili interviuri.

 „Mă bucur mult că evenimentul de astăzi are o prezență atât de mare.  Îndemnăm persoanele să se adreseze la subdiviziunile teritoriale ale ANOFM pentru a fi informați despre toate ofertele de muncă, cât și despre spectrul larg de servicii și măsuri care au scopul de a facilita angajarea în câmpul muncii”, a afirmat Raisa Dogaru.

ZFR

De asemenea, la eveniment Direcția generală ocuparea forței de muncă municipiul Chişinău a prezentat participanților informații despre peste 6 000 de oferte de muncă înregistrate în baza de date, precum și a acordat servicii de intermediere și ghidare în carieră.

Această activitate este organizată în cadrul proiectului „Creșterea Rezilienței prin Angajare și Coeziune Socială”, implementat în consorțiu de Helvetas, HEKS - EPER Moldova și Norwegian Refugee Council, cu suportul financiar al Guvernului Elveției.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter