Economic

Primele granturi pentru crescătorii de bovine, oferite prin Proiectul AGGRI

post-img
AGGRI

Trei beneficiari de granturi oferite în cadrul Proiectului AGGRI, destinate sectorului de bovine de lapte, au semnat contractele de finanțare. Aceștia urmează să implementeze proiecte investiționale în valoare de peste 5 milioane de dolari, dintre care 2,6 milioane de dolari vor fi acordate sub formă de granturi, transmite moldpres.

ZFR

Proiectul Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI) este finanțat de Banca Mondială.

Comisia de evaluare și selectare a analizat dosarele depuse, aprobând spre finanțare cinci beneficiari. Dintre aceștia, trei au semnat contractele de grant, iar ceilalți doi beneficiari urmează să prezinte documentele necesare pentru confirmarea co-finanțării, continuând astfel procedura de aprobare a grantului. 

Proiectele aprobate includ construcția și dotarea grajdurilor cu echipamente moderne, robotizarea unor activități din cadrul fermelor, amenajarea depozitelor de furaje și a gropilor de dejecții conform standardelor internaționale, achiziționarea de utilaje pentru procesarea laptelui, precum și procurarea a 580 de bovine din rasa Holstein.

Cu ocazia semnării contractelor de grant, vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, și Liviu Gumovschi, directorul proiectului AGGRI, i-au încurajat pe fermieri să investească în acest sector important pentru dezvoltarea agriculturii.

Următoarea ședință de evaluare a Comisiei este planificată pentru mâine, când vor fi analizate șapte dosare de aplicare, cu o valoare totală a proiectelor de 12,2 milioane de dolari SUA, dintre care 5,16 milioane de dolari SUA reprezintă granturi solicitate. 

Proiectul Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI) susține dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova și modernizarea fermelor, oferind granturi pentru investiții care vizează dezvoltarea, creșterea productivității și sustenabilității în sectorul zootehnic.

author-img_1

Iuliana Adiaconiței

Reporter