Actualitate

Sprijin în domeniul justiției din partea Letoniei

Sprijin în domeniul justiției din partea Letoniei

Letonia își reafirmă sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova prin ministrul Justiției leton aflat în vizită in Republica Moldova. Oficialul a declarat că autorităţile de la Riga vor oferi asistenţă în procesul de armonizare a legislaţiei naţionale la cea europenă.

ZFR

Cea mai importantă sarcină a Ministerului Justiţiei din Republica Moldova este screening-ul bilateral, în special, capitolele 23 şi 24, dedicate justiţiei. Screening-ul este un proces realizat în comun de Comisia Europeană și de țara candidată și este primul pas în cadrul negocierilor de aderare.

VERONICA MIHAILOV-MORARU ministrul Justiţiei: „Având în vedere complexitatea acestor sarcini, dar și a volumului în creștere. Suntem extrem de recunoscători pentru deschiderea colegilor de la Ministerul Justiției din Letonia de a oferi expertiza în materie de armonizare a legislației, inclusiv în procesul de integrarea europeană, urmând a preciza ulterior și segmentele de lucru”.


Oficialul leton a declarat că va sprijni Republica Moldova în acest proces şi în reformele solicitate de comunitatea europeană.


ZFR

INESE LĪBIŅA-EGNERE Ministrul Justiției din Letonia: „Justiția și corupția sunt doi termeni care nu pot interacționa unul cu celălalt. Cred că este foarte important să discutăm toate subiectele și voi oferi exemplul nostru și punctul nostru de vedere cu privire la cum putem avea un dialog constructiv cu justiția, Ministerul Justiției, Guvernul și Parlamentul”.

Recent, la Chişinău, a venit şi președintele Letoniei, Edgars Rinkēvičs, alături de omologii săi din Estonia şi Lituania. Cei trei lideri ai ţărilor baltice au semnat o declarație comună prin care își afirmă sprijinul pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

author-img_1

Redacția TVR Moldova

Reporter